เรื่องที่44 เลือกกินแต่ไขมันชั้นดี

เรื่องที่44

เรื่องที่44

  • เลือกกินแต่ไขมันชั้นดี

ไขมันไม่ได้มีโทษไปเสียทุกชนิด ร่างกายยังต้องการไข มันเพื่อใช้เป็นพลังงาน สร้างความอบอุ่น ช่วยในการทำงานของสมอง และเป็นองค์ประกอบของฮอร์โมนต่างๆ รวมทั้ง ช่วยในการดูดซึมวิตามินเอ ดี อี เค ไขมันที่ดีคือไขมันที่ไม่อิ่ม ตัว มีมากในน้ำมันดอกทานตะวัน น้ำมันข้าวโพด น้ำมันมะกอก น้ำมันดอกคำฝอย และปลาทะเล ฯลฯ ส่วนไขมันชนิดเลวคือ ไขมันอิ่มตัวจะทำให้ระดับคอเลสเตอรอลในร่างกายเพิ่มขึ้น อาจสะสมอุดตันในเส้นเลือด น้ำมันชนิดนี้มักพบในกะทิ น้ำมัน มะพร้าว น้ำมันปาล์ม ไขมันจากสัตว์ และนม แต่ในเมื่อนม เป็นอาหารที่มีประโยชน์สูง คุณอาจเปลี่ยนมาดื่มนมไขมันต่ำ แทนก็ได้…

Choose to eat only good fats

Fat does not have to be harmful to all kinds. The body still needs to unlock. It for energy Create warmth Helps in the work of the brain And is a component of various hormones, including assisting in the absorption of vitamin A, D, E, good fats are unsaturated fats that are abundant in sunflower oil Corn oil, olive oil, safflower oil and sea fish, etc. The bad type of fat is Saturated fats will increase the level of cholesterol in the body. May accumulate clots in the blood vessels This type of oil is often found in coconut milk, coconut oil, palm oil, animal fats and milk, but since milk is a highly nutritious food You may switch to skimmed milk instead …

  • ลดน้ำตาลลง

อาหารในกลุ่มคาร์โบไฮเดรตซึ่งได้แก่แป้งและน้ำตาล เมื่อเข้าสู่ร่างกายและผ่านกระบวนการย่อยจะได้กลูโคส ซึ่งก็ คือน้ำตาลชนิดหนึ่ง กลูโคสเป็นสารที่ให้พลังงานกับร่างกาย ในขณะเดียวกันหากมีมากเกินไปจะเปลี่ยนเป็นไขมันสะสม จึงไม่เป็นผลดีต่อผู้ที่ต้องการควบคุมน้ำหนักตัว นอกจากนี้ การมีน้ำตาลอยู่ในร่างกายปริมาณสูงจะทำให้การสร้างอินซูลิน ที่ช่วยรักษาระดับน้ำตาลในเลือดเสียสมดุลไป เป็นสาเหตุ ทำให้เกิดโรคเบาหวานได้ ดังนั้นจึงควรหลีกเลี่ยงขนมหวาน หรือเครื่องดื่มที่มีรสหวาน การเลือกกินข้าวกล้องที่เป็น คาร์โบไฮเดรตเชิงซ้อนจะทำให้ร่างกายค่อยๆ สลายกลูโคส ออกมาอย่างช้าๆ จะช่วยรักษาระดับน้ำตาลในเลือดให้คงที่ได้…

Reduced sugar

Foods in the carbohydrate group, which include starch and sugar When it enters the body and goes through digestion, glucose is a type of sugar. Glucose is a substance that provides energy to the body. At the same time, if there is too much, it will turn into fat. Therefore not good for those who want to control body weight. In addition, having a high amount of sugar in the body will cause insulin production. Which helps to maintain a balanced blood sugar level that can cause diabetes. Therefore should avoid sweets Or sweetened beverages Choosing to eat brown rice that is Complex carbohydrates cause the body to slowly break down glucose. Helps to maintain a stable blood sugar level …

เรื่องที่44

ขอบคุณรูปภาพ : google

แนะนำติชม : shamwaritownhouse.com