เรื่องที่28 รู้ได้อย่างไรว่าเป็นมะเร็งเต้านม

เรื่องที่28

เรื่องที่28

  • รู้ได้อย่างไรว่าเป็นมะเร็งเต้านม

มะเร็งที่หนึ่งที่คงจะไม่มีสาวๆ คนไหนอยากเป็นแน่ๆ นั่นก็คือมะเร็งเต้านม ซึ่งหากว่าเราสามารถตรวจพบได้เร็วโอกาสที่จะรักาาได้หายนั้นก็มีโอกาสสูง ดังนั้นเราจะต้องหมั่นสังเกตเต้านมของเราเอง ซึ่งหากว่าเราคลำดูแล้วมีก้อนที่บริเวณรักแร้ ซึ่งเป็นก้อนหนาๆ และรู้สึกปวดก็รีบไปพบแพทย์ทันที นอกจากอาการดังกล่าวแล้วก็มีของไหลออกมาจากหัวนม ผิวเปลี่ยนสีแดง รู้สึกคัน และมีรอยบุ๋ม และมีความรู้สึกไวบริเวณหน้าอกร่วมด้วย…

How to know if it is breast cancer

The first cancer that would not have girls Which one would definitely like? That is breast cancer. Which, if we can find it quickly, the opportunity to recover is likely to have Therefore, we must keep observing our own breasts. Which if we fumble and look at the armpit area Which is a thick lump And felt pain, immediately rushed to see a doctor In addition to these symptoms, there is fluid coming out of the nipple. The skin changes red, itchy and dimpled and sensitive to the chest as well …

  • วิธีตรวจเต้านม

เราสามารถตรวจเต้านมด้วยตัวเองได้ง่ายๆ โดยขั้นแรกให้เรายืนท่หน้ากระจกและดูว่ามีอาการดังข้อที่กล่าวไปแล้วหรือไม่ จากนัน้ให้เราเอามือบีบหัวนมว่ามีของเหลว หรือว่าเจ็บหรือไม่ แล้วให้เอามือกดที่สะโพกแล้วโน้มตัวไปข้งหน้าพร้อมห่อไหล่ และยื่นข้อศอกไปในทิศทางเดียวกัน จากนัน้ก็ให้ยกแขนซ้ายขึ้น จากนั้นก็ให้ใช้นิ้วชี้ กลางและนางของข้างขวามากดบริเวณเต้านมซ้าย โดยกดจากวงนอกไล่เข้ามาด้านในจนถึงหัวนม ดดยให้ดูริเวณรักแร้และหน้าอกเป็นพิเศษ และทำเหมือนกันกับอีกข้าง…

Breast examination method

We can easily check the breast by ourselves. By first we stand in front of the mirror and see if there are any of the above mentioned symptoms. Then let us put our hands to squeeze the nipples as if they are liquid. Or is it hurt? Then put your hands on the hips and lean over your face with your shoulders wrapped And extended the elbow in the same direction Then lift the left arm up. Then use the index finger Middle and right side of the breast, left breast area By pressing from the outer circle, chasing inward to the nipple For the extra armpit and chest look And do the same with the other side …

เรื่องที่28

ขอบคุณรูปภาพ : google

แนะนำติชม : shamwaritownhouse.com